Дизайн інтер'єрів для вашої спальні

Категорія: Статті
Дата публікаці: 09.06.2022
Дизайн інтер'єрів для вашої спальні

Сучасний дизайн спальні відображає нові тенденції, спрямований на створення комфортної обстановки. Продумуючи інтер'єр, слід грамотно підійти до питань організації простору, вибору меблів, поєднань кольорів, текстилю та декоративних елементів. Зважайте на особливості конкретного приміщення, щоб не вийшло, що на фото кімната виглядає гармонійно, а насправді – ні.

Популярні тенденції в оформленні спальні

І хоча спальня рідко стає полем для дизайнерських експериментів, гра з фактурами, формами та фарбами може дати несподіваний результат.

Як створити гармонійний інтер'єр? Пропонуємо на замітку 5 сучасних тенденцій.

мінімалізм в інтер'єрі спальні

Мінімалізм

Розмаїття меблів та декоративних елементів створює візуальний шум. У такому приміщенні не лише складно відпочити, та й не зручно перебувати. Займаючись організацією простору, використовуйте естетично привабливі і функціональні деталі – меблі в сучасному стилі, корисні аксесуари.

Грамотні планувальні рішення

Невід'ємним атрибутом кімнати, як і раніше, меблі для зберігання. Постільні речі, білизна, одяг господарів квартири – все це потребує свого куточка. У просторій спальні можна виділити окрему вбиральню, в маленькій кімнаті – встановити шафу-купе або організувати компактну лінію зберігання.

Освітлення

З яскравим штучним світлом старатися не варто, а от пустити сонячні промені дуже бажано. Перевагу варто надати організації багаторівневого освітлення.

Еко-оформлення

Природність та натуральність – Основна модна тенденція. Вона простежується при виборі матеріалів оздоблення кімнати, декору та меблів, у кольоровій гамі інтер'єру. Сучасні меблі, виготовлені з екологічно безпечних матеріалів, стали втіленням ергономіки, стилю та функціональності.

Вибір дизайну оформлення спальні

Сприйняття інтер'єру багато в чому залежить від обраного стилістичного рішення. Кожен напрямок має характерні риси та особливості. Єдине стилістичне оформлення створює гармонійний та комфортний простір.

Сучасні дизайни кімнат:

  • Скандинавський мінімалізм. Особливість цього напряму – відсутність виразних деталей та яскравих акцентів. У кольоровій гамі переважають білий, пастельна палітра, наближені до природних відтінків. У виборі меблів та декору акцент зміщується від кількості до площини якості.

  • Еко-стиль.Втілення гармонії з природою в умовах суєти сучасного міста. Основні риси інтер'єру спальні – лаконічні форми, базові кольори, природні матеріали та жива зелень. Натуральний текстиль подарує затишок та умиротворення.

  • Класика. З часом навіть класика зазнає змін. На зміну химерних аристократичних форм приходять прості чисті лінії. В оформленні спальні переважають теплі відтінки, масивні добротні ліжка, об'ємний спадаючий текстиль.

  • Лофт. Представляє динамічне поєднання індустріального шарму та домашнього затишку. Металеві елементи, суворі світильники, необроблений бетон, цегляну кладку пом'якшують в'язані покривала та пледи, подушки, щільні штори. 

Підбір меблів для спальні

Роботу над інтер'єром спальні не можна вважати завершеною доки не вибрано меблі в кімнату. На неї лягає функціональне навантаження приміщення, воно задає настрій та тон кімнати.

Які меблі вибрати:

  • Ліжко. Перелік необхідних елементів залежить від потреб господарів, але без чого не обійтися, то це без комфортного ліжка. Лаконічність та зручність – Основні риси. Вирішити питання зберігання речей допоможуть ліжка із ящиками. Інтегровані осередки та полиці не витрачають корисні метри спальні, але здатні розмістити постільні речі, текстиль та інші речі.

  • Приліжкові тумби. Компактна, але корисна деталь. Тут можна розмістити акуратний нічник та годинник, книгу, телефон та інші дрібниці. Суворі обриси чи плавні лінії? Вибір визначає концепцію інтер'єру.

  • Вирішення питання зберігання. Велика кількість речей може створити відчуття безладдя і тісноти. Уникнути небажаних ефектів можна за допомогою шаф купе з глянсовими та дзеркальними фасадами.

Поєднання функцій

З огляду на габарити квартир, виділити окремий кабінет часто неможливо. Альтернативним рішенням стає робоче місце у межах кімнати, наприклад, спальні. Для цього знадобиться стіл. Це може бути функціональна модель з висувними ящиками, додатковими полицями та стелажами або лаконічний міні-столик. Вибираючи стілець, придивіться до розкладних конструкцій. Меблі не займуть багато місця, але впораються з покладеним навантаженням.

дизайн спальні

Колірна гама інтер'єру

Працюючи над дизайном спальні, виберіть 2-3 базові відтінки. Така обережність допоможе не перевантажувати приміщення та створити гармонійний інтер'єр.  

Вибираючи, як оформити спальню, можна зупинитися на одному з 3-х колірних рішень:

Класичні варіанти – білий, бежевий, сірий

Світлі відтінки зорово збільшують спальню, наповнюють світлом.  Це універсальні кольори, які можуть бути соло або стати полотном для виразних деталей. Поєднуються з бірюзовим, оливковим, деревним коричневим.

Пастельні тони

М'які відтінки бірюзи або жовтого, запорошена троянда, свіжа м'ята або ніжна лаванда. Такі комбінації виглядають свіжо та нетривіально. Несподіваний ефект показує робота в одному відтінку – градієнтні переходи, чергування інтенсивності кольору.

Насичені кольори

Прихильникам нестандартних рішень можуть сподобатися благородні відтінки – синій, темний зелений, коричневий, чорний. Це можуть бути витримані монохромні інтер'єри чи барвиста гра контрастів. Насичені відтінки можна сміливо використовувати у просторих приміщеннях.

Related articles
Пропонуємо переглянути