10 рекомендацій з пібору меблів у невелику квартиру

Категорія: Статті
Дата публікаці: 18.04.2022
10 рекомендацій з пібору меблів у невелику квартиру

Навіть маленьку квартиру можна зробити затишною, комфортною для проживання та функціональною. Вирішити проблему облаштування малогабаритних просторів допоможе меблі для маленької кімнати. Пропонуємо 10 рекомендацій щодо її підбору.

Зміст

  • Розкладні стільці
  • Столи-трансфорсмери
  • Секретер – впевнений конкурент класичного письмового столу
  • Місткі шафи
  • Ліжка з додатковими модулями
  • Розкладні ліжка
  • Вбудовані блоки зберігання для ванної кімнати
  • Використання скла та дзеркальних поверхонь
  • Використовуйте висоту
  • Параючі конструкції

складані стільці в інтер'єрі

Розкладні стільці

У повсякденній метушні немає потреби у великій кількості стільців. А ось із приходом гостей різко постає питання посадкових місць. Тому розкладні стільці для маленької квартири – знахідка. Не поступаючись за функціональністю класичним моделям, у складеному вигляді займають мінімум місця.

Столи-трансфорсмери

Повноцінний стіл у маленькій вітальні розмістити проблематично, що вже говорити про крихітну кухню. Вирішенням проблеми стане розкладний стіл. Вибір конфігурацій допоможе підібрати варіант для кожного інтер'єру.

Секретер – впевнений конкурент класичного письмового столу

Це функціональні конструкції з повноцінною робочою поверхнею, висувними ящиками, полицями та стелажами. Виходить письмовий або комп'ютерний стіл та організоване зберігання в одному об'єкті.  

Місткі шафи

Якщо геометрія приміщення допускає, можна встановити вбудовані моделі. Функціональні меблі в маленьку квартиру – шафи купе. Різноманітність конфігурацій та варіантів обробки допоможе знайти варіант для приміщень будь-якої площі та архітектури. 

ліжка з полицями

Ліжка з додатковими модулями

Розташуючись під ліжком, інтегровані системи зберігання не займуть вільну корисну площу, але виконають покладені функції на 100%. Ящики для постільної білизни та іншого приладдя можуть бути доповнені комодом або стелажем.

Розкладні ліжка

Одне зі складних питань у маленькій квартирі – це організація спальних місць для членів сім'ї. Рішенням стане використання диван-ліжок і крісел, що розкладаються. У розкладеному вигляді виходить повноцінне місце відпочинку для дитини або дорослої, а в зібраному – компактні м'які меблі. Розмістити гостей, що залишилися на ніч, допоможе розкладачка.

Вбудовані блоки зберігання для ванної кімнати

Висувні секції, організовані в нішах, допоможуть раціонально використати кожен метр вільного простору. Так можна розвантажити від побутових дрібниць спальню чи дитячу.

Використання скла та дзеркальних поверхонь

Такі поверхні відбивають світло. Встановивши шафу купе з дзеркальними фасадами, одночасно вирішуються дві задачі. компактне зберігання та візуальне розширення простору. Меблі для квартир з маленькою площею виглядають менш масивними на тлі традиційних конструкцій, якщо в них присутні прозорі вставки зі скла або пластику.

Використовуйте висоту

Використовуючи вузькі високі стелажі або відкриті полиці до стелі, можна раціонально задіяти корисний простір кімнати. У кольоровій гамі віддайте перевагу світлим відтінкам. 

Параючі конструкції

Вирішивши купити меблі для маленької квартири, зверніть увагу на моделі на тонких високих ніжках, на опорах. Такі шафки та консолі виглядають легко та повітряно.

Related articles
Пропонуємо переглянути